Zoekopdracht Menu

busch maakt grasmatten kleurrijk en persoonlijk

gratis magazine met meer aandacht voor schaal n?

n gauge model: mooi maar duurder en minder details

Donker Licht

Het bedrijf Busch is in schaal N niet de meest vernieuwende leverancier. Sets die twintig jaar geleden te koop waren, worden nog steeds geproduceerd. Enige verschil is de verpakking en de hogere prijs. Toch kwam Busch met een mooie nieuwigheid. Kleine ‘matten’ met bloemen. Daarmee kun je een eigen invulling geven aan de alom bekende standaard grasmatten.

Veel modelbouwers gebruiken tegenwoordig de standaard grasmatten zoals geleverd door Martin Welberg Scenery of Lars op ‘t Hof. De term grasmatten is eigenlijk misplaatst. Dat doet denken aan de ouderwetse groene rollen van Busch zoals deze al tientallen jaren worden gemaakt. Onnatuurlijk groen, zonder enige variatie. Menig vloerkleed is aantrekkelijker.

Busch introduceert gras dat aan de punten voorzien is van een beetje kleurstof. Het gras zit in één stuk op een transparant stukje kunststof. Scheur het er in een plukjes af en je hebt mooie kleurrijke struiken. Daarmee kun je mooie accenten zetten en een persoonlijk ‘touch’ geven aan je landschap.

De elementen die bedrijven zoals Martin Welberg leveren zijn de manier om snel gevarieerde landschapsdelen toe te voegen. Met de nieuwe sets van Busch wordt het mogelijk om daar zelf eenvoudig kleurrijke accenten aan toe te voegen. Zoals je op de foto’s kunt zien.

Martin Welberg Scenery grasmatten
Grasmatten voorzien van Busch 3548 struiken

De oppervlakte van de bloemenmat is relatief klein, ongeveer 14 x 8 cm. Omdat je er losse struiken van maakt, is een doosje voldoende om een meter of twee te voorzien van kleurrijke struiken. Gebruik een pincet om ze aan te brengen, zodat de bloemen niet worden platgedrukt. Lijmen kan met de gebruikelijke hobby of houtlijm.

  • Bloemen nazomer
  • Leverancier: BUSCH
  • Artikelnummer(s): 3546 – 3548
  • Richtprijs: € 9,99

This article is also available in: English

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Gratis 123 Schaal N Magazine?

Schrijf je dan nu in. Ontvang gratis 6x per jaar per e-mail het 123 Schaal N Magazine. Al ruim 20 jaar ervaring en onafhankelijk. De grootste in schaal N van Nederland.