Zoekopdracht Menu

modelspoordagen 2021: er zijn betere evenementen

gratis magazine met meer aandacht voor schaal n?

Donker Licht

Een modelspoor evenement zonder belemmeringen. En dat in het weekend waarin de 1,5 meter norm verdween uit onze maatschappij. Dat klinkt als een recept voor succes. Was het dat ook?

De drukte bij de modelspoor dagen in Rijswijk was beperkt. Eerlijk gezegd was het op zaterdag bijna rustig. Dat gaf veel ruimte om zonder dringen te kijken naar de diverse tentoongestelde banen. Daarvan een aantal banen in schaal N. In het algemeen werd ik niet direct enthousiast van deze (club)banen. Zichtbare beschadigingen en weinig oog voor afwerking in de details.

Er waren gelukkig voldoende banen over die voor veel inspiratie zorgde. De modelbaan met de NZH streektram was een juweeltje. Alles wat kon bewegen, bewoog ook. Van boot tot rijdende auto’s in schaal N! Op mijn Instagram account staan een aantal filmpjes hiervan.

Een aantal handelaren bood schaal N (1:160) modeltreinen aan. Veel analoog en tweedehands. De prijzen waren in mijn ogen historisch laag, 8-10 euro voor een wagon. Je vraagt je af of hier nog iets te verdienen was. Bij modelspoor24.nl vond ik het laatste (muur) element dat ik nodig heb voor een project. Ook zij bevestigde dat producenten de voorraden weer langzaam op pijl krijgen. Door de grote stroom aan ‘nieuwe’ – Corona – hobbyisten was de vraag de afgelopen periode groot. Producten waren vaak schaars. Deze ‘nieuw instromers’ lijken volgens een aantal handelaren niet echt te beklijven. De vraag normaliseert weer.

Volgend jaar weer naar de Broodfabriek in Rijswijk? Het was leuk voor een keer, voor mij is het de twee uur rijden niet waard. Aan te bevelen als je nog niet eerder een modelspoor evenement hebt bezocht. De volgende keer naar Houten.

This article is also available in: English

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Gratis 123 Schaal N Magazine?

Schrijf je dan nu in. Ontvang gratis 6x per jaar per e-mail het 123 Schaal N Magazine. Al ruim 20 jaar ervaring en onafhankelijk. De grootste in schaal N van Nederland.