Zoekopdracht Menu

train siding: als je genoeg hebt van katten op instagram

foto’s van je modelbaan: alles wat je nodig hebt (deel 2)

de schienenbus als inspecteur van het spoor

Donker Licht

Het sociale media platform Instagram biedt zondermeer een schat aan inspiratie voor modelspoor liefhebbers. Ook de schaal N (1:160) community is groot. Desondanks als je verder zoekt naar inspiratie zal Instagram zonder twijfel suggesties doen voor leuke kattenfilmpjes of dames (en heren) die een spinazie shake verkiezen boven een bitterbal. Dat kan anders dacht de maker van Train siding.

Train siding richt zich uitsluitend op alles dat met treinen te maken heeft. In de ‘echte’ en modelwereld. Er is een app beschikbaar voor iOS en Android. Ook kan er via de browser worden ingelogd. Als we dit doen, zien we letterlijk alleen maar treinen. Dat stemt tevreden, een filmpje van 24Trains.tv uit de jaren ’70 is erg plezierig om te zien.

Trainsiding, alles en alleen treinen in een Instagram “jasje”

Verder valt op dat de berichten een beperkte aantal ‘likes’ (ook hier hartjes zoals bij Instagram) hebben, ook het aantal posts met de hashtag #nscale is klein. (125K bij Instagram versus 11 bij Train siding) . Het is duidelijk een kleinere gemeenschap. De bedenker Michael Schuijff noemt het daarom liever een ‘virtueel clubhuis’. Waar ook plaats is voor een marktplaats en games. Omdat het clubhuis alles rondom treinen ademt zie je hier geen ‘off topic’ berichten. Geen katten, geen gezonde shakes.

Als je van treinen houdt en een klein, intiem clubhuis je aanspreekt, dan kan dit jouw platform zijn. Een kijkje nemen om je eigen mening te vormen kan nooit kwaad.

This article is also available in: English

 

Gratis 123 Schaal N Magazine?

Schrijf je dan nu in. Ontvang gratis 6x per jaar per e-mail het 123 Schaal N Magazine. Al ruim 20 jaar ervaring en onafhankelijk. De grootste in schaal N van Nederland.