Zoekopdracht Menu

de boom in met Noch: hoe je zelf in de top komt

fleischmann 1601 versus minitrix 1828: details zijn beslissend

een themaset: gemak dient de modelspoorder

Donker Licht

Een eigen boomhut, daar heeft iedereen wel eens van gedroomd. Op de modelbaan maakt Noch deze droom nu werkelijkheid met “Boom met huis” (artikel nummer 21766). Voor nog geen 20 euro krijg je een boom waar een kartonnen huisje in is geplaatst. Hier is duidelijk werk aan de winkel.

Het ziet er té netjes uit en de bewoners ontbreken. Aan de slag om een beetje “weathering” aan te brengen en met veel gedoe de juiste (kinderen) Noch poppetjes er in te krijgen (artikel nummer 36809). Kijkend naar de boom, komt de vraag naar boven: hoe komen de kinderen in de hut? Het antwoord bestaat uit een aantal ingrediënten:

  • Houtlijm
  • Secondelijm
  • Een stukje (bruin) naaigaren
  • Een autoband (bijvoorbeeld van Juweela)

Stap 1. Maak het touw

Een band aan een touw, te gebruiken als schommel en klimtouw om naar boven te gaan. Een touw in schaal N van gewoon garen, dat werkt niet. Het garen komt nooit strak te hangen. Daarom spannen we het bruine garen strak, bijvoorbeeld tussen twee spijkers en smeren er met de vingers houtlijm op. Laat een paar uur uitharden en je hebt loodrechte, buigzame draad.

Stap 2. Bevestig de draad aan de boom

Omdat de draad buigzaam is, maak je aan het einde een soort ‘L-vorm’. Deze wordt met een druppel seconden lijm gefixeerd aan de onderzijde van een tak. In het voorbeeld rechtstreeks op de ‘bladeren’. Laat dit goed uitharden. Bij voorkeur met de draad in de juiste positie.

Stap 3. Maak de autoband vast

In de laatste stap wordt de autoband bevestigd aan de draad. Dit kan met een heel klein druppeltje secondelijm. Het klimtouw is klaar. Deel je foto van het project op Instagram door @123_N_Scale te “taggen”.

Conclusie

Het is jammer dat de boom niet uit de profi-serie van NOCH komt. Deze bomen zijn beduidend fijner gemaakt en meer gedetailleerd. Desondanks is het een geslaagd model dat met enkele kleine aanpassingen graag in de voorgrond staat als eyecatcher.  

  • Boom met boomhut
  • Leverancier: Noch
  • Artikelnummer(s): 21766
  • Richtprijs: € 19,99

This article is also available in: English

 

Gratis 123 Schaal N Magazine?

Schrijf je dan nu in. Ontvang gratis 6x per jaar per e-mail het 123 Schaal N Magazine. Al ruim 20 jaar ervaring en onafhankelijk. De grootste in schaal N van Nederland.