Zoekopdracht Menu

NOCH adventkalender: een paar keer dezelfde verrassing

volkswagen busje minis in een glansrol

foto’s van de modelspoorbaan: het juiste perspectief (deel 1)

Donker Licht

Net als kinderen zijn ook volwassenen dol op verrassingen. Niet verwonderlijk dat er adventkalenders worden gemaakt voor modeltreinliefhebbers. Noch maakt ze ook voor schaal N.

In de adventkalender zitten geen poppetjes die horen bij een kerst scene. Daar wordt op de doos nadrukkelijk voor gewaarschuwd. Nu is dat niet echt een probleem omdat de meeste modelbanen dat niet als hoofdthema hebben.

Wat er wel achter ieder deurtje zit, is een verrasing. Ruim over de helft is de conclusie dat er voldoende variatie in zit. Zo verschenen er ineens schapen op mijn modelbaan, kwamen er wandelaars in beeld en beklimmen bergbeklimmers rostformaties. Veel thema’s, zoals de wandelaars en ‘arbeiders’ komen herhaaldelijk terug. Dat is prettig als je deze nog niet voldoende hebt, maar bij de derde houthakker werd het lastig om nog een boom te vinden.

Omgerekend betaal je, op basis van de adviesprijs, ongeveer 1,80 euro per figuurtje. Normaal gesproken is dat ruim 2 euro. Daar doe je het natuurlijk niet voor, het is vooral de lol die je beleeft aan de kalender. Elke dag een verrasing, een klein kadootje voor jezelf. Dat mag best in december.

  • Adventkalender
  • Leverancier: Noch
  • Artikelnummer(s): 36994
  • Richtprijs: € 43,99

This article is also available in: English

 

Gratis 123 Schaal N Magazine?

Schrijf je dan nu in. Ontvang gratis 6x per jaar per e-mail het 123 Schaal N Magazine. Al ruim 20 jaar ervaring en onafhankelijk. De grootste in schaal N van Nederland.